Igazgatói pályázat!


az igazgatói pályázat anyaga


Nyílt óra a Kolpingban!Nyílt óra


Noé bárkája - leendő elsősök várása


Iskolánkban 2024. január 31-én indítottuk útjára a leendő elsősökkel a fedélzeten a Noé bárkája című iskolaelőkészítő foglalkozásainkat. Minden héten szerdán „felszállhattak” az ovisok a bárkára, sok-sok izgalmas feladat segítségével ismerhették meg Noét és történetét, valamint az e körüli érdekességeket.
Voltak találós kérdések melyek segítségével megismerhettek a gyerekek néhány bárkára szálló állatot, aki kóborolt, megkerestük puzzle játék segítségével. Volt, hogy mi is átváltoztunk zsiráffá, hogy fel tudjunk szállni a bárkára. Ügyességi akadálypályát teljesítettek a sikeres hajóra szállás érdekében. Mindezek kedves mondókák és énekek segítségével valósultak meg.
Ezek a gyerekek már igazi iskolásoknak érezhették magukat, hiszen a záró foglalkozáson szárnyaik alá vették őket a kis elsőseink és egy fergeteges műsorral rukkoltak elő közösen, melyet a szülők nagy örömmel és hatalmas tapssal fogadtak. A foglakozásokat Simon Kinga lelki igazgató vezette kolléganőivel, nagy lelkesedéssel.
A teljes csapat
Egy videó a történtekről:
 • Noé bárkája a Kolpingban

 • Érzelemgazdag karácsonyi gála


  Hagyomány az iskolában, hogy a névadóra emlékező Kolping-napok rendezvénysorozata a karácsonyi gálával fejeződik be. Az év utolsó tanítási munkanapján színházzá változott a tornaterem.
  Zsilka-Fekésházi Zsuzsa igazgató értékelte az évet, majd pompás betlehemi műsort adtak a tanulók, melyet a szavalóverseny helyezetteinek előadásai tettek teljesebbé.
  Az óvodás rajvrseny díjazottai is itt vehették át elismerő okleveleiket és ajándékaikat.
   a szereplők...


  Szavalóverseny, az élő hagyományunk


  A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon, rokon avval a kimondatlannal, ami már-már titkos, sámáni mesterség. A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről. A legszentebb játék. A kifejezhetetlen körbetáncolása, megidézése, ritka szertartás, míves fohász. Valami, ami születésének pillanatában, a halhatatlanságra tart igényt." - Latinovits Zoltán
  December 13.-án házi szavalóversenyt tartottunk. Örömünkre, nagy létszámban jelentkeztek alsós és felsős szavalnivágyó tanulók egyaránt. A zsűri tagjai közt köszönthettük Gyarmati Judit és Bozóki Erzsébet kolléganőket. Munkájukat köszönjük!
  Alsós, helyezést elért tanulók:
  1-2. kategória
  1. helyezett: Ruzsa Melinda 2. osztály
  2. helyezett: Radics Lilla 1. osztály
  3. helyezett: Ruzsa Dzsesszika 1. osztály
  3-4. kategória
  1. helyezett: Seprák Anna Veronika 4. osztály
  2. helyezett: Bari Liliána 4. osztály
  3. helyezett: Lunka Dávid 3. osztály
  Különdíjas: Medgyesi Erik 2. osztály
  Felsős,helyezést elért tanulók:
  5-6. kategória
  1. helyezett: Kolompár Tifani 6. osztály
  2. helyezett: Agód Márkó 6. osztály
  3. helyezett: Boldizsár Liliána 5. osztály
  7-8. kategória
  1. helyezett: Andó Viktória 7. osztály
  2. helyezett: Balogh Viktória 8. osztály
  3. helyezett: Boldizsár Jázmin 7. osztály
  Különdíjas: Jakab László 5. osztály
  Köszönet minden felkészítő pedagógusnak!
  ...átlényegülve...


  Márton-napot tartottunk


  Márton nap a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, éppen ezért ezen a napon hatalmas lakomákat, bálokat szokás tartani, annak ellenére is, hogy a Márton-napi hagyományok része, hogy ezen a napon nem szabad takarítani, mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulásához vezethet.
  Az igazi Márton köpenyét hasította ketté, s azt egy koldusra terítette, akiben később Jézusra ismert. Aztán Tours városának püspökévé választották, ám amikor elérkezett az avatási szertartás ideje a későbbi Szent Márton - a tisztség elől - inkább elbújt a libaólban. A liba és a Márton-nap így kapcsolódott össze.
  Az iskolában lámpásokat készítettek, libát ábrázoltak többféle technikával, és persze a Márton naphoz kapcsolódó történetek, hiedelmek megismerése, körjátékokkal színesítve volt a nap téméja.
  "Amit a legkisebbel tesztek, azt velem teszitek".
  Márton-napi lámpásaink


  Szüreti bál, mint mindig - ősszel


  A tanév alsós és felsős szüreti bálja ebben a tanévben is igen jól sikerült. Október 25-én került megrendezésre az őszi szezon bulija, ahol vetélkedők, tánc, buli, különféle finomságok és kisebb-nagyobb nyeremények várták a tanulókat.
  csoportkép


  Budapesten, a Sziklakórházban


  Októberben, egy alapítványi pályázat nyerteseként, Budapestre látogatott az iskola. Többek között a Sziklakórházat látogatták meg.
  csoportkép


  Motorosokkal, a Pálfájában


  A tanév első hétvégéje máris a Pálfája parkerdőbe vezette az iskola csapatát, ahol a Nagykőrösi Motorosok és annak fáradhatatlan vezetője, Győri Erika invitálására még kötélhúzó versenyen is részt vettek.
  kötélhúzók


  Tanszercsomag az elsősöknek!

  Az első osztályosok hagyományosan megkapták a tanévre a tanszercsomagot.
  ... és nemcsak azt: egy kis vidámságot is...!
  Évnyitó szentmise

  Megnyitottuk a 2023-2024. tanévet!

  Becsengettek!


  Szeptember 1-jén tanévnyitó szentmisével indította a tanítási évet a Nagykőrösi Kolping Általános Iskola és Szakgimnázium.. Hernádi László plébános celebrálása után az intézmény igazgatója, Zsilka-Fekésházi Zsuzsa nyitotta meg a 2023-2024. tanévet.
  Évnyitó szentmise

  A 2022-2023. tanév eseményeiből >>

  A 2020-2021. tanév eseményeiből >>

  A 2019-2020. tanév eseményeiből >>

  A 2018-2019. tanév eseményeiből >>

  A 2017-2018. tanév eseményeiből >>

  A 2016-2017. tanév eseményeiből >>

  A 2015-2016. tanév eseményeiből >>

  A 2014-2015. tanév eseményeiből >>

  A 2013-2014. tanév eseményeiből >>

  A 2012-2013. tanév eseményeiből >>

  A 2011-2012. tanév eseményeiből >>

  Korábbi híreink >>

  Iskolagyümölcs-beszállítónk a Vega-Ház Kft.
  Garden